Д-р Валентин Николов,
доктор на науките,
специалист акушер-гинеколог,

 
Д-р Николов завършва Медицинска академия - София през 1979 година.
От следващата година до 2000-та е Главен асистент в Университетска болница Майчин дом, преподава и развива научна дейност.

Специализира в акушерските клиники Бодлок в Париж, част от групата Кошен, в клиниката Сент Антоан, както и в клиники и институти в други европейски страни.
През 1994 д-р Николов достига най-високото образователно ниво в медицината – защитава докторат, в областта акушерство и гинекология.

Той е един от пионерите при въвеждането на пренаталната диагностика на вродените уродства. Въвежда в рутинната практика триизмерната ехография на плода в реално време.

Д-р Николов е съосновател и един от собствениците на Свети Лазар.
Екип


Много родители познават лекарите на Свети Лазар. Те са водещи специалисти в своите области и личности с висок морал. Силният екип е в основата на всички наши постижения.
Основателите на Свети Лазар са част от този екип от първия ден до ден днешен. Те са всеотдайни в грижата за пациентите и всеки от екипа следва техния пример.


Д-р Валентин Николов
доктор на науките, специалист акушер-гинеколог


Д-р Тияна Николова
специалист акушер-гинеколог

Д-р Ивет Райчева
специалист акушер-гинеколог

Д-р Валентин Лачев
специалист акушер-гинеколог, ендокринолог


назад към Екип
 
Д-р Тиана Николова
специалист акушер-гинеколог

Д-р Николова се дипломира през 1991 г. в Медицински факултет - Скопие.
Специалист е по акушерство и гинекология след специализации
в Университетска болница Майчин дом и АГ болница Шейново в София.
Специализацира онкогинекология и колпоскопия във водещите институти на Шри Ланка и Испания, а по-късно и лапароскопия в Белгия.

Д-р Николова организира първата в България банка и лаборатория за стволови клетки и има съществен принос във въвеждането на 3D live ултразвуковото проследяване на бременността.

Д-р Николова е съосновател и един от собствениците на Свети Лазар.

назад към Екип
 
Д-р Ивет Райчева
специалист акушер-гинеколог


Д-р Райчева завършва Медицинска академия - София през 1985 г.

Специализира акушерство и гинекология в Университетска болница Майчин дом. Работи по специалността си в болница Света София и СБАЛАГ Майчин дом. Специализира в чужбина: онкогиникология и проследяване на бременност.

От 2006 година д-р Райчева е част от екипа на Свети Лазар.

назад към Екип
 
Д-р Валентин Лачев
специалист акушер-гинеколог, ендокринолог


Д-р Лачев завършва Медицинска академия - София през 1977 г. През 1983 печели конкурса за асистент в Института по ендокринология в София и работи под ръководството на професор Докумов – основател на ендокринната гинекология в България.

Д-р Лачев има специализации в страната и чужбина по ендокринна гинекология, стерилитет и IVF, както и проведени курсовe по ехогравска диагностика, колпоскопия, ендоскопска хирургия и др.

Д-р Лачев е един от пионерите на ин витро оплождането в България. От 2003 г. е консултант по ендокринна гинекология и стерилитет и ръководител на лаборатория за ин витро оплождане в Свети Лазар.


назад към Екип
Д-р Янита Иванова
специалист неонатология и педиатрия
Д-р Светлана Божинова
специалист педиатрия и неонатология

Д-р Камен Плосков
Специалист по анестезиология и реалнимация

Георги Дойчев
ембриолог/биолог
Д-р Емил Гърчев
специалист акушерство и гинекология

Д-р Лидия Гърчева
трансфузионна хематология

Д-р Янита Иванова
специалист неонатология и педиатрия


Д-р Иванова завършва висше медицинско образование в Москва през
1987 г.

От същата година до 2004 работи като неонатолог последователно в АГ клиниката към Медицински Университет в Стара Загора, Втора АГ болница в София и СБАЛАГ Майчин дом.

Специализира в Университетската детска клиника в Хамбург, Германия. От 1993 г. е с призната специалност „Детски болести” и специалност неонатология.
Със задълбочените си теоретични знания и огромния си опит д-р Иванова е ценен член на екипа на Свети Лазар от 2004 г.


 
назад към Екип
 
Д-р Лидия Гърчева
специалист трансфузионна хематология


Д-р Лидия Гърчева завършва медицина през 1984 година в Мецицинска акадения - София. През 1992 г. придобива специалност трансфузионна хематология, а през 1996-97-ма специализира обработка и замразявне на стволови клетки в Париж. По-късно завършва специализации в Берлин, Хановер, отново Париж и Католическия университет в Рим.

През 1997 участва в екипа, извършил първата констно-мозъчна трансплантация в България. Лекарското съсловия я избира за медик на годината.

Сега д-р Гърчева е завеждащ лабораторията и банката за съхранение на стволови клетки в Свети Лазар и уважаван член на нашия екип.


 
Д-р Камен Плосков
специалист анестезиология и реанимацияД-р Плосков завършва медицина през 1971 година във ВМИ Пловдив и специализира анестезиология.

Две години работи като военен лекар и клиничен ординатор на дихателен център в Медицинска академия - София.

Спечелва конкурс за асистент в Майчин дом - София, а от 1975 до 1994 е главен асистент в болницата.

През 1994 е завеждащ ОАРИЛ в болницата на град Мисурата, Либия.
От 2001 г. е завеждащ сектор анестезиология и реанимация в
Свети Лазар.


 
Георги Дойчев
биолог-ембриолог


Георги Дойчев завършва биология в Софийски университет Свети Климент Охридски през 2003 година.

След специализациите по молекулярна биология и генетика, специализира в лабораторията по асистирана репродукция на професор Сафаа Ал-Хасани към университетската клиника в Любек, Германия и центъра за обучения на Eppendorf в Хамбург.

От 2005 г. работи като биолог-ембриолог в Свети Лазар. 
Д-р Емил Гърчев
специалист акушерство и гинекология


Д-р Емил Гърчев  завършва медицина през 1985 г., в Медицинска академия - София.
През 1991 г. придобива специалност акушерство и гинекология. От същата година работи в „Майчин дом”, София.
Допълнително специализира в Рим в областта на технологиите свързани със стволови клетки, а също така и оперативна гинекология в Париж.

През 1998 г. д-р Гърчев  участва в екипа направил първото извличане на стволови клетки от кръв на пъпна връв в България, заедно с д-р Гърчева.
От 2006 г. работи към болница  „Св.Лазар” в екипа за извличане и съхраняване на стволови клетки.
От началото на  2008 г. той вече е постоянен член на екипа на  СБАГ  ”Св. Лазар”.

 
 
Д-р Светлана Божинова
специалист детски болести


Д-р Светлана Божинова завършва медицина през 1990 г. в МУ, Плевен. През 1996 г. придобива специалност „Детски болести”. Д-р Божинова има сертификати за обучения в СБАЛДБ, София, свързани с дихателната реанимация на новороденото и интензивната терапия в неонатологията.

Д-р Божинова има 16 годишен стаж в МБАЛ „Св.Петка”, Видин.

През 2007 г. постъпва в УМБАЛ „Св. Анна”, където работи една година до постъпването си в болница „Св.Лазар” през 2008 г.


назад към Екип
назад към Екип
назад към Екип
назад към Екип
назад към Екип
назад към Екип
Д-р Маргарита Бранкова
специалист акушер-гинеколог

Д-р Маргарита Бранкова
Специалист акушер-гинеколог


Д-р Бранкова завършва Медицинска академия  в гр. София, след което е разпределена в гр. Костенец като акушер-гинеколог. След успешен конкурс тя става редовен асистент в Майчин дом. Д-р Бранкова работи  и в областта на усложнената бременност.
През 1983 г. преминава специализация в института  в Подоли,  Прага, където изучава методи за диагностика на вродени и наследствени болести у децата преди раждане - фотоскопска и ранна амниоцентеза в 17-18 гестационна седмица. До тогава извършва амниоцентези, но в напреднала бременност основно при Rh-несъвместимост между майката и плода, и зрялост на плода.
През 1986 г. д-р Бранкова е обучавана от холандски специалисти на метода хорионна биопсия в първия триместър на бременноста (древен китайски метод, възстановен в Англия от Уайт и в Италия от Брамбати и Симони).
През 1987 г. методът е въведен от д-р Бранкова с цел ранна диагностика на вродените и наследствени болести у плода преди раждане. По този метод д-р Бранкова специализира в Института "Еразъм", департамент по Генетика в Ротердам, Холандия.
За прилагането на тази техника тя работи съвместно с д-р В. Николов, блестящ ехографист. Двамата и досега продължават да работят в екип в болница "Св.Лазар"

Д-р Илко Асенов
специалист анестезиолог

Д-р Илко Асенов
специалист анестезиолог

назад към Екип
 
Д-р Ангел  Енчев
пластичен хирург

Д-р Илко Асенов завършва медицина през 1986 г. През 1992 г. получава специалност анестезиология и интензивно лечение. От 1989г. до 1993г. работи в КАРИЛ, Окръжна болница в гр. Шумен. От началото на 1994 г. работи в "Майчин дом" гр. София. От средата на 1994 г. до края на 2006 г. работи във втора САГБАЛ "Шейново" София, като от 2001 г. до 2005 г. е началник ОАИЛ. От 2007 г. е част от екипа на СБАГ "Св.Лазар".

Д-р Илко Асенов има следдипломни специализации по регионални техники в анестезиологията и анестезиология  в акушерството и гинекологията. Има участия в национални и международни форуми по анестезиология и интензивно лечение.

Д-р Ангел  Енчев
пластичен хирург

Д-р Ангел  Енчев се дипломира с отличие  във ВМИ гр. Пловдив през 1996 г. През 1997 г. заминава за Гърция, където успешно  защитава дипломата си по медицина пред Ди.К.А.Т.С.А.

Следдипломна  квалификация и лекарски стаж:
1998 - 2000 г. –  Специализация по Обща хирургия към болница “Света Варвара” в Атина като чуждестранен стипендиант;
2001 – 2005 г.- работи  като чуждестранен стипендиант  към болница “Свети Сава”  в Антина, в “Отделение по пластична и реконструктивна хирургия”
През 2005 г. преминава  шестмесечен курс на специализация по “Детска хирургия” към болница “Света София” в Атина

Някои от следдипломните семинари, в които д-р Енчев участва са:

Хирургия на главата и шията, Хирургия на долните  крайници – семинар, организиран  от Сдружението по пластична и реконструктивна хирургия към болница “Метикаса” 
Семинар по проблемита на меланома, организиран от Гръцкото сдружение за борба с меланома
Аугментационна  манопластика с нова генерация силиконови имплантанти

Прилатане на нови техники в работата с последно поколение силиконови импланти за уголемяване на бюст и повдигане на седалието – шестмесечна специализация в Бразилия

Диплома по “Пластична, естетична и реконструктивна  хирургия” – Университет по медицина - Атина, префектура Атика, която в последствие е призната от “Министерство на здравеопазването” в България.
назад към Екип
 
Д-р Нина Дилова
водещ-мамолог

Д-р Нина Дилова
водещ-мамолог

Д-р Дилова завършва Висшия медицински институт – София  през 1970 г., след което специализира рентгенология /образна диагностика/.
Практикува като ординатор в Районна  болница Сливница и Окръжна болница  “д-р Рачо Ангелов” – София. Била е и съдебно медицински експерт.
 
От 1993 до 2000 г. е  завежда мамологично отделение  в Окръжна болница “д-р Рачо Ангелов” – София, като основните й отговорности включват комплексна диагностика на заболяванията на млечната жлеза. Д-р Дилова е лекар с доказан опит, отлични комуникативни възможности и експерт, с умения за работа в екип.

След внимателна селекция, от октомври 2009 г. д-р Дилова се присъединява в качеството си на водещ мамолог към екипа на СБАГ “Св. Лазар”.
назад към Екип
 
Светла Джунева
ембриолог/биолог
Светла Емилиянова Джунева
ембриолог/биолог
Светла Джунева  е придобива степен Магистър по Лечебни  растения в  Биологическия факултет на “Св. Климент Охридски”. Професионалният  й опит е свързан със секция “Приложна ботаника” към Институт по Ботаника, Българска академия на науките и Центъра за върхови постижения „Транслиращи изследвания в хематологията” към Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания ”.

Владее немски и английски език. Допълнителните й квалификации и обучения са в сферата на имунохематологията и ембриологията, което особено й помага в работата й в лаборатория “Ин витро” и Банката за стволови клетки към СБАЛ “ Свети Лазар.
назад към Екип